فروشگاه اینترنتی آی آر نید
فروشگاه اینترنتی آی آر نید

آلیاژ برنج چیست؟

آلیاژ برنج چیست؟

16 اسفند ، 1400
ادمین
0 کامنت

آلیاژ برنج و مروری بر ظروف برنجی

آلیاژ از ترکیب فلز با عناصر دیگر بدست می‌آید. برنج نیز یک آلیاژ است که از ترکیب فلز روی و مس تشکیل می‌شود. از ترکیب رنگ سرخ مس با رنگ سفید مایل به آبی روی، رنگ طلایی بدست می‌آید که همان آلیاژ برنج می‌باشد.

برنج از آلیاژهایی است که در طب سنتی به استفاده از آن توصیه شده است. آلیاژ برنج موجب جذب بهتر روی در بدن می‌شود، به همین دلیل در ساخت ظروفی مانند کتری، قوری، سماور، قاشق و چنگال و... از آن استفاده می‌شود. بنابراین توصیه شده افرادی که کمبود روی و مس دارند از ظروف برنجی استفاده کنند.

انواع ظروف برنجی:

۱) ظروفی که تمام بدنه آن‌ها از جنس آلیاژ برنج می‌باشد و پخت غذا در آن‌ها باعث جذب روی می‌شود.
۲) ظروفی که دارای روکش برنجی هستند که بدنه آن‌ها از جنس سایر فلزات است.

راه تشخیص ظروف برنجی:

یکی از راه‌های تشخیص ظروف تمام برنجی از ظروف دارای روکش برنج یا ظروف غیراصل استفاده از آهن‌ربا می‌باشد. اگر آهن‌ربا جذب ظرف نشود نشان‌دهنده‌ی ظروف برنجی اصل است. در غیر اینصورت، ظرف برنجی با روکش برنج می‌باشد. ظروف برنجی از جمله ظروفی هستند که به دلیل جذب کردن چربی و خاک در مدت زمان کوتاهی تغییر رنگ می‌دهند.

چگونه ظروف برنجی را تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن ظروف برنجی از چند روش می‌توان استفاده کرد که در زیر به بعضی از آن‌ها اشاره شده است:

1. یکی از این روش‌ها استفاده از لیمو و نمک می‌باشد. شما می‌توانید یک لیموترش را برش داده و مقداری نمک روی آن بپاشید، سپس لیموی نمکی را روی ظرف برنجی بکشید. نمک و آب لیمو باعث از بین رفتن جرم‌های روی ظروف برنجی می‌شود. پس از آن ظروف برنجی را با یک پارچه خشک تمیز نمایید.
2. روش دیگر برای تمیز کردن ظروف برنجی، استفاده از رب گوجه‌فرنگی یا سس کچاپ است. به این صورت که ابتدا رب گوجه‌فرنگی را با آب رقیق کنید، آن را روی ظروف برنجی بمالید و پس از یک ساعت ظروف را با آب شستشو دهید و با دستمال خشک کنید.

کاربردهای آلیاژ برنج در زندگی روزمره:

برنج به عنوان یکی از اولین فلزات مورد استفاده در تمدن‌های بشری شناخته شده و از قرن‌ها پیش در زمینه‌های مختلف کاربرد داشته است. برخی از مهم‌ترین کاربردهای آلیاژ برنج در زندگی روزمره و صنعت عبارتند از:

آلیاژ برنج در ساخت وسایل تزئینی مانند مجسمه‌ها، مدال‌ها، جا شمعی‌های عتیقه و لوازم تزئینی منازل بسیار پر استفاده می‌باشد. همچنین از این آلیاژ در صنعت برای ساخت پریزها، کلیدهای برق و وسایل نقلیه یا در ساخت ابزارآلات مانند پیچ، مهره و حتی در حوزه موسیقی برای ساخت آلات موسیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfkKS0cAAAAAKmpPi04rBcoGxfyNVPEpOlw-Os8